"США залишається стратегічним партнером"

30 травня 2012

СПІВПРАЦЯ

Президент та Прем’єр провели зустрічі із сенатором від штату Іллінойс Річардом Дербіном.

Зокрема під час зустрічі Віктора Януковича та Річарда Дербіна, який також обіймає посаду  заступника голови фракції Демократичної партії в Сенаті Сполучених Штатів Америки, сторони обговорили актуальні питання розвитку двосторонніх відносин між нашими державами, а також питання внутрішньої та зовнішньої політики України.

Глава держави наголосив на важливості продовження двосторонньої співпраці, зазначивши, що США залишається одним із стратегічних партнерів України. У свою чергу Річард Дербін підкреслив, що між Україною та Сполученими Штатами Америки існують дуже теплі відносини. «Відносини між Україною та США ставали дедалі ближчими з того часу, як Україна стала знову вільною. Ми хотіли б розвивати це й надалі», — зазначив він.

Президент розповів про підготовку до Євро-2012. За його словами, Україна готова до проведення європейської футбольної першості на 100%, і такі масштабні події є дуже вагомими в контексті розвитку держави. Водночас він зазначив, що, безумовно, фінансове та організаційне навантаження було дуже серйозне. «Два роки тому рівень підготовки до Євро-2012 оцінювався фахівцями на рівні 10—12%. Ми безнадійно відставали від графіка, і застережень, що не встигнемо, було дуже багато», — цитує слова Президента його прес-служба.

У цьому контексті Віктор Янукович додав, що у зв’язку з такою ситуацією для України існував ризик втратити можливість проводити Євро-2012: «Але це був іспит для моєї команди і в цілому для всієї держави».

Президент також зауважив, що відбулася значна подія в контексті підготовки України до Євро-2012 — відкрито термінал «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль», що прийматиме закордонних гостей свята.

Про успіхи нашої держави Річарду Дербіну розповів і Прем’єр-міністр Микола Азаров. Зокрема він заявив, що Україні вдалося досягти значного прогресу у проведенні реформ та стабілізації фінансово-економічної ситуації. «У п’ятницю у нас працювала Місія МВФ, яка відзначила неабиякий прогрес у стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні та проведенні реформ», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За словами Миколи Азарова, уряду також вдалося підвищити бюджетну дисципліну. Нині дефіцит бюджету становить майже 3%, водночас за 4 місяці поточного року рівень інфляції становить 0,7%. У цьому контексті Микола Азаров нагадав, що попередній уряд 2010 року залишив у спадок дефіцит бюджету на рівні 16% та інфляцію на рівні 24%.

На зустрічі сторони також обговорили питання соціально-економічного розвитку України, паливно-енергетичної сфери та двосторонньої співпраці між Україною та США. «Наші відносини із США мають стратегічний характер. Все, про що ми домовлялися з урядом США, ми виконуємо», — підсумував Прем’єр-міністр.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua