"Стартував розгляд пенсійної реформи "

17 червня 2011

ЗАКОНОПРОЕКТ

У Верховній Раді розпочато  обговорення того, як співвітчизникам не стати бідними на старості

Учора народні депутати нарешті включили до порядку денного розгляд у першому читанні  урядового пенсійного законопроекту «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». Його обговорення емоційно розпочалося у сесійній залі  Верховної Ради. До цього основні положення проекту закону тривалий час  дискутувалися у суспільстві. Думки фахівців, експертів та пересічних громадян були різні. Але в цілому більшість погоджувалась, що альтернативи пенсійній реформі немає.

Населення України старішає, кількість пенсіонерів зростає, і незабаром один працюючий буде утримувати одного пенсіонера. Тож уряд комплексно підійшов до модернізації пенсійної системи, зберігаючи економічний ефект для солідарної системи, наголосив з парламентської трибуни віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

За результатами всеукраїнського громадського обговорення та з врахуванням пропозицій профспілок, до законопроекту було внесено зміни, спрямовані на пом’якшення найгостріших для громадян питань. Це зроблено задля досягнення справедливого перерозподілу коштів.

Хоча законопроект містить і низку непопулярних заходів. Ідеться про поступове збільшення  пенсійного віку для жінок, аби зрівняти його з чоловіками, і збільшення мінімального страхового стажу для одержання пенсії за віком з 5-ти до 15 років. Як зазначив Сергій Тігіпко, якщо не ухвалити закон зараз, весь тягар економічних негараздів ляже на майбутні покоління.

На час здачі номера обговорення ще тривало.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua