"Стати богом за 140 мільйонів доларів"

26 лютого 2016

Єгиптом правив мудрий і справедливий Осиріс (Брюс Спенс). Коли його син, Гор, бог повітря (Микола Костер-Вальдано), змужнів, той вирішив передати йому трон і піти на спокій. Але не так сталося як гадалось! На коронацію з пустелі прибуває підступний бог темряви Сет (Джерард Батлер), який привів із собою армію, убив старшого брата, здолав Гора і вирвав у нього очі головне джерело могутності. Так починається фільм «Боги Єгипту» (у прокаті з 25 лютого) режисера Алексія Прояса, який з дитинства захоплювався міфологією Стародавнього Єгипту.

Тепер в державі панує хаос і анархія. Новий цар вимагає непомірну данину з народу, страчує всіх, хто потрапив у немилість, нацьковував на єгиптян величезних монстрів і кровожерливих демонів... Ніхто не в силах здолати тирана, всі лише моляться на рятівника, який прийде і здолає Сета.

Одного разу пронирливий злодюжка Бек (Брентон Туейтс) відправляється в притулок до Гора. Він укладає з богом угоду: Бек допоможе йому пробратися в  будинок Сета і позбавити його сили, а Гор, який поверне свою колишню могутність, поверне з того світу кохану Бека Зайю (Кортні Ітон).

І тут розвертаються масштабні зоряні війни на берегах Нілу. Боги у фільмі скоріше схожі на супергероїв. Вони значно вище за людей, володіють чудовими здібностями і можуть літати, але при цьому смертні і мстиві (тільки яке це має відношення до єгипетської міфології?). Фільм потопає в золоті, та й кров богів теж золота!

Візуальні ефекти — найсильніший бік стрічки. Тому двогодинна втеча з буденності у фантастичний світ — це непоганий спосіб відволіктися від рутини і дізнатися, як з розмахом режисер фільму може витратити 140 мільйонів доларів.

Настя ІВАНЦОВА
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua