"Статки найбагатшої у світі жінки сягнули 28,5 мільярда доларів"

23 травня 2012

НАЙБАГАТША ЖІНКА ПЛАНЕТИ. Джина Райнхарт є найбагатшою жінкою світу. Про це повідомив сьогодні австралійський діловий журнал «Бі-ер-дабл'ю». СтаткиДжини Райнхарт наразі складають 28,50 млрд доларів, що дозволило їй скинути з п'єдесталу колишню головну багачку планети, Крісті Уолтон, вдову засновника торгової імперії «Уол-март» Джона Уолтона (25,3млрд доларів).

Джина Райнхарт, також як і Крісті Уолтон, отримала свій стан у спадок - її батько Ленг Хенкок заснував компанію «Хенкок проспектінг» і володів залізорудними компаніями в західній Австралії. Однак Джина Райнхарт, отримавши 20 років тому спадщину, дуже активно і успішно його примножує, чому сприяє різке зростання світових цін на корисні копалини, у тому числі на залізну руду. Особливо вдалим для австралійки був минулий рік, коли її багатство зросло більш ніж у два з половиною рази.

За даними американського журналу «Форбс», які були опубліковані на початку березня нинішнього року, найбагатшою людиною планети є мексиканський медіамагнат Карлос Слім (69 млрд доларів). Сьомий рядок у цьому списку займав бразильський гірничодобувний магнат Айк Батіста (30 млрд доларів), а восьму - голова ради директорів найбільшої в Європі роздрібної мережі торгівлі одягом шведської компанії «Ейч-енд-Ем» Стефан Перссон (26 млрд доларів). Таким чином можна припустити, що Райнхарт цілком під силу не тільки увійти в наступному році у десятку найбагатших людей планети, а й просунутися в ній наверх.

Втім, райдужні перспективи 58-річної австралійки затьмарює судова тяжба, яку затіяли троє з чотирьох її дітей. Вони намагаються через суд позбавити свою матір статусу піклувальника довірчого фонду «Хенкок проспектінг», і якщо їм це вдасться зробити, то стан найбагатшої жінки планети зменшиться приблизно на чверть. 

© ИТАР-ТАСС 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua