"Сто грантів від діаспори"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
16 червня 2016

Студенти та аспіранти Національного університету «Острозька академія» отримали іменні стипендії та гранти від представників української діаспори в Канаді та США, зокрема від Фонду імені Володимира Кузя «За здоровий спосіб життя» (Канада), Фонду Дарії та Михайла Ковальських (Канада), Української федеральної кредитової спілки Українсько-американської громадської фундації (Рочестер, штат Нью-Йорк) та Українського народного союзу (Парсиппані, штат Нью-Джерсі).

Винагороди від канадських меценатів отримали студенти, які досягли успіхів у науковому й суспільно-політичному житті та ведуть здоровий спосіб життя, від американських — 50 спудеїв, батьки яких боронять Україну на її східних кордонах.

Почесний академік Острозького академічного братства Віра Маланчій уже 19 років поспіль приїздить із Канади, щоб особисто вручити нагороди:

— Приємно вражена змінами, які відбуваються в академії. Для нас, вихідців із України, дуже важливо не забувати свого коріння. Ми любимо Україну та її талановиту молодь і хочемо, аби ця молодь змінила державу.

— Для наших студентів підтримка меценатів — це своєрідний приклад для наслідування, — зазначив ректор академії Герой України Ігор Пасічник. — Переконаний, що наші випускники неодмінно стануть заможними та впливовими людьми, невдовзі зможуть підтримати цікаві починання чи допомогти іншим у складній ситуації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua