"Столичному дитбудинку подарували «Ford»"

Інна КОСЯНЧУК
22 березня 2012

БЛАГОЧИННІСТЬ. Можна очікувати, що невдовзі в кожному дитбудинку сімейного типу Києва з’явиться власне авто. В усякому разі, голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що столиця знайде можливість до кінця року забезпечити ці заклади автотранспортом.

«Перша ластівка», точніше, новенький шестимісний «Ford», з’явився у дитбудинку сімейного типу, який очолює киянка мама-вихователька Валентина Вовк. У цій сім’ї — сім прийомних дітей. На шестиріччя родини завітав столичний очільник, з подарунками — побутовою технікою і довгоочікуваною автівкою. Він зауважив:

— Сьогодні ще шість дитбудинків сімейного типу в Києві не мають власного автотранспорту. Переконаний, що залучивши спонсорів та благодійні організації, ми вже цього року зможемо розв’язати проблему.

Безумовно, транспортне питання — не єдине, що виникає в таких закладах. Як повідомила прес-служба КМДА, батьків-вихователів турбують також сімейний відпочинок та забезпечення житлом повнолітніх дітей. Олександр Попов пообіцяв найближчим часом посприяти у їхньому вирішенні.

Тепер і на ринок можна їздити, і на відпочинок. Фото УНІАН

ДОВІДКА «УК»

У столиці 84% дітей-сиріт забезпечені сімейним вихованням. Окрім майже двох тисяч дітей, які проживають з опікунами, у Києві діє 33 прийомні сім’ї, де виховується 42 дитини, та 11 дитбудинків сімейного типу, до яких влаштовано 83 сироти. Планується відкрити ще 10 таких закладів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua