"Стратегію презентують у День Києва "

5 травня 2011

ІНФРАСТРУКТУРА

Уряд профінансує масштабні проекти в столиці і наполягає на модернізації міського господарства

Прем'єр-міністр Микола Азаров задоволений темпами робіт, які ведуться у Києві. Про це він заявив під час робочої наради щодо проектів розвитку міста Києва та забезпечення фінансування програм розвитку столиці. Зокрема, це стосується каналізаційного колектора.

"Ми впевнені, що роботи завершимо у цьому році. Я задоволений, як іде будівництво транспортних розв'язок, медичних об'єктів, культурних об'єктів, закладів освіти. Добре ведуться роботи з будівництва дитячих садків. Ми повинні розробити серйозну програму на кілька років, яка включатиме вирішення як загальнодержавних функцій столиці, так і, безумовно, розвиток міста Києва та створення нормальних умов життя для киян", - підкреслив Микола Азаров.

Слід також зосередити увагу київської влади на ремонті житлових будинків, доріг, утриманні прибудинкових територій, заміні ліфтового господарства та роботі міського транспорту. Є багато серйозних комплексних питань, над якими треба працювати та знайти рішення, використовуючи усі можливості як міста Києва, так і держави.

У свою чергу голова КМДА Олександр Попов зазначив, що Київська міська державна адміністрація завершує розробку Програми стратегічного розвитку міста до 2025 року. Її буде презентовано киянам, уряду і Президенту напередодні Дня Києва, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Крім того, Олександр Попов поінформував, що міська влада завершує розробку Генерального плану розвитку Києва і проситиме уряд затвердити його своєю постановою. "Аби об'єднати наші зусилля та виключити можливість внесення до нього різних поправок, як це робилося київською владою у попередні роки, - це дасть змогу зберегти історичний центр міста і забезпечити ефективний розвиток всієї території", - підсумував голова КМДА.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua