"Стрибнули на «відмінно»"

Олена ІВАШКО
6 травня 2016

Особовий склад першого аеромобільного батальйону Миколаївської окремої аеромобільної бригади здійснив практичне десантування з військово-транспортного літака Ан-26. Стрибки відбувалися у рамках планового виконання програми повітрянодесантної підготовки бійцями бригади. Особовий склад батальйону здійснював стрибки з особистою зброєю.

Десантування виконували на швидкості 260 кілометрів на годину, висота польоту літака становила 500 метрів, погодні умови сприяли проведенню навчань. Бійці-десантники мали відпрацьовувати правильні дії у повітрі, імітацію ведення вогню під час стрибка та після приземлення, ведення штурмових дій у визначеному напрямку та збір після виконання завдання. Особовий склад 1-го аеромобільного батальйону виконав поставлені навчальні завдання.

Парашутна техніка спрацювала без зауважень, надзвичайних подій чи нештатних ситуацій під час стрибків не зафіксовано. Заступник командира батальйону з повітрянодесантної підготовки майор Андрій Діброва так оцінив дії своїх підопічних: «Зважаючи на те, що бійці підрозділу здійснили перший стрибок з такого літака, як Ан-26, за п’ятибальною системою їм можна виставити «5 з мінусом». Зауважено певні недоліки, над виправленням яких працюватимемо. Втім, під час виконання завдання бійці діяли впевнено».

Найближчим часом військовослужбовці батальйону готуватимуться до нічних стрибків спочатку без зброї, а потім зі штатним озброєнням. Решту підрозділів Миколаївської окремої аеромобільної бригади залучатимуть до виконання стрибків з парашутом та до комплексних тренувань під час дій на місцевості. Навчальний процес бойової підготовки у бригаді триває. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua