"Стримана експресія натюрмортів"

Валерій МЕЛЬНИК
15 листопада 2012

МАЛЯРСТВО. У Луцьку в муніципальній галереї відкрилася виставка Михайла Юсип’юка — перспективного митця з Івано-Франківська. Смілива гра фіолетових  відтінків у «Літі в Дубино», ностальгійні нотки в «Полудні», своєрідне бачення моря у «Чорноморській бухті», цікавий підбір кольорів у «Скиртах», стримана експресія у натюрмортах — це перші враження від робіт  художника. Митець має не тільки власний погляд на світ, а й оригінальний почерк.

Перед відкриттям творчої імпрези. Фото автора

— Михайло працює не на форму, що нині можуть робити  тисячі ремісників, а на емоцію. Це виокремлює його письмо досить вигідно серед багатьох інших художників, які працюють на натурі з мольбертом і фарбами, — висловив своє бачення організатор виставки, директор комунального закладу «Луцька художня школа» Іван Гаврилюк. — Михайло Юсип’юк має високий шанс із часом стати одним із найзначніших художників в Україні. Але поки що він потребує підтримки. Зокрема і в організації виставок.

Такої самої думки притримується і мистецтвознавець директор Художнього музею у Луцькому замку Зоя Навроцька: «У його роботах красиво представлений людський мистецький простір».

Навесні цього року на відкритті муніципальної галереї експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко зазначив, що «дуже мало подібних галерей. Хочеться, щоб вона стала вікном у світ для луцьких художників, і давала можливість знайомитися з європейськими митцями».

 — Свого часу були побоювання, чи не простоюватиме це приміщення у самому центрі Луцька. Тепер бачимо, що рішення віддати його під виставковий зал — правильне, — зазначив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua