"Студент з Китаю співав українською"

Олена ОСОБОВА
27 квiтня 2012

ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ. Сольний концерт студента Луганського національного університету з Китаю Ген Цзінху відкрив «Виставку національних культур» у виші. Співак виконував популярні та класичні пісні китайською, російською та українською мовами.

«У репертуарі Ген Цзінху 25 пісень, але ми відібрали такі, що показали і Китай, і Україну», — каже старший викладач Олена Старовойтова, котру китайський магістрант називає другою мамою.

За словами Гени (так на український манер називають Ген Цзінху луганські друзі й викладачі), співати солов’їною мовою йому дуже подобається, щоправда, справа ця для нього непроста, бо в китайській мові немає багатьох наших звуків. Незважаючи на труднощі, виконання ним української народної пісні «Чорнобривці» байдужим не залишило нікого.

Ген Цзінху скоро повертається додому, де планує працювати викладачем естрадного співу. Немає сумнівів, що він повезе на батьківщину добрі згадки про Україну та рідний виш, де навчають наукам і вчаться жити за принципами взаєморозуміння.

Під час «Виставки національних культур» можна було не тільки побачити етнічні костюми цих народів, дізнатися про звички та культуру, а й скуштувати традиційних страв національної кухні. Солодощами балували серби, нігерійці пригощали рисом, а китайці — чаєм і вчили користуватися паличками. Усім було цікаво, смачно та весело. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua