"Субсидія зараз, тепло — взимку"

Валерій МЕЛЬНИК
29 вересня 2015

На Волині по призначення житлової субсидії за спрощеним порядком, який чинний із 1 травня 2015 року, до органів соцзахисту населення звернулося вже майже 70 тисяч осіб.

— Нині понад 81% загальної кількості домогосподарств призначено субсидії за новим зверненням. А 22-м тисячам заявників уже й перераховано, — розповіла керівник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук. — Загальна кількість домогосподарств області, охоплених житловими субсидіями, — понад 81 тисяча. А сума коштів, нарахованих за призначеними субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за вісім місяців, становить 80 мільйонів гривень.

Це один із кращих показників у державі. Він став можливим не лише завдяки активній позиції керівників органів місцевої влади, які активно роз’яснюють механізм дії субсидій, а й залученню до цього працівників Укрпошти та безробітних, що перебувають на обліку у центрі зайнятості. Про це розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод.

Нині у роз’яснювальній роботі задіяно півтисячі поштовиків та 56 тимчасово безробітних. У кожну поштову скриньку в області поклали й відповідні бланки заяв на субсидії. А вже заповнювати їх чи ні, мають вирішувати самі домовласники.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua