"Сучасні апарати — точний діагноз"

Олександр ВЕРТІЛЬ
7 листопада 2015

Майже одночасно жителі області одержали два об’єкти, які значно поліпшать їхнє медичне обслуговування. У місті Охтирка став до ладу сучасний діагностичний центр — п’ятий в області, а в Сумах — оновлена  будівля Центру екстреної медичної допомоги.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бутенка, кошти для цього залучають з різних джерел.

Охтирський центр, у якому обслуговуватимуть  не тільки містян, а й жителів  навколишніх районів, оснащений сучасними томографом, апаратом для ультразвукового дослідження, електрокардіологічним портативним апаратом, який до цього мали лише в обласному центрі. Найближчим часом буде встановлено рентген-апарат і мамограф.

Нині  Сумщина має сім сучасних томографів, завдяки яким майже 30 тисяч жителів здебільшого з віддалених районів пройшли безоплатне обстеження, не виїжджаючи за межі області.

Упорядкування Центру екстреної медичної допомоги  вели в межах національного пілотного проекту «Вчасна допомога», як, до речі, в сусідніх Полтавській та Чернігівській областях. На придбання устаткування для облаштування  диспетчерської та серверної витрачено 9 мільйонів гривень з держбюджету, ще 15 мільйонів надали депутати Сумської облради.

Це дасть змогу розширити штат диспетчерської служби, скоротити час виїздів на виклики. Як повідомила заступник голови Сумської облради Віра Лаврик, депутати також передбачили кошти на виплату індексації лікарям. Медики отримають її за вересень-грудень цього року.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua