"Суд РФ і не думав приховувати цинізм"

5 березня 2016

Вітчизняне зовнішньополітичне відомство виступило з коментарем щодо свідомого затягування російським правосуддям судового процесу у справі Надії Савченко. 3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області РФ, йдеться в документі, відбулося чергове судове засідання у справі Надії Савченко, під час якого планували надати їй право на завершальне слово.

Однак після виступів адвокатів суддя несподівано оголосив засідання суду закритим, унеможлививши виступ Надії Савченко, і переніс засідання на 9 березня.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує такі дії російського правосуддя, які трактують не інакше як навмисне затягування судового процесу та як такі, що призвели до вимушеного рішення нашої співвітчизниці оголосити сухе голодування, що становить пряму загрозу її життю.

Сфальсифіковані російською стороною звинувачення проти неї є штрихом терористичного почерку держави, що почала два роки тому збройну агресію проти України, і є проявом виняткового цинізму до прав людини і основоположних свобод.

У зв’язку із цим вітчизняне МЗС укотре закликає міжнародну спільноту вжити заходів для посилення політичного й дипломатичного тиску на Російську Федерацію заради звільнення Надії Савченко, яку незаконно утримують, спільно виступити на захист життя, безпеки й прав  громадян України, які стали політичними заручниками агресивної політики Росії проти України та міжнародного правопорядку. 

Відділ новин «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua