"Суми розчохляють ракетку"

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 вересня 2012

ПЕРША ПОДАЧА. Цими днями в Сумському міському парку імені І.Кожедуба прихильники великого тенісу справили одразу чотири новосілля. Саме стільки новеньких кортів введено в експлуатацію завдяки практичному втіленню місцевої  програми розвитку спорту. Як зазначив Сумський міський голова  Геннадій Мінаєв, поки що здійснилася одна четверта частина його давньої мрії. Адже найближчим часом місто розраховує всерйоз узятися за підтримку і розвиток саме цього популярного виду спорту.

Передбачається, що до кінця наступного року любителі ракетки одержать 8 кортів з різними видами покриття. А в 2014-му буде введений в експлуатацію критий зимовий манеж, під дахом якого  обладнають ще 4 корти. Таким чином їх у місті буде 16. Незабаром міські депутати розглядатимуть і затверджуватимуть рішення про створення окремого комунального підприємства «Тенісна академія» — на зразок європейських, у штаті якого працюватимуть не менш як 6 тренерів.

Таким чином з 2013-го тут навчатимуться 120-150 юних спортсменів, а ще через рік до 500. Оскільки цей вид спорту не з дешевих, оплата для батьків буде нижчою на 50 відсотків. У першу чергу йдеться про оренду споруд, яка в навчальному кошторисі найвитратніша. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua