"Суми стають інтеркультурним містом"

Олександр ВЕРТІЛЬ
10 березня 2016

Початок цьогорічної весни в Сумах ознаменувався вельми помітною і знаковою подією. Обласний слобожанський центр першим в Україні офіційно приєднався до заснованої Радою Європи мережі інтеркультурних міст, про що свідчить  його занесення до відповідної європейської мапи.

Меморандум підписали Сумський міський голова Олександр Лисенко та представник Ради Європи менеджер Національної мережі ICC-UA Ксенія Хованова-Рубікондо.

Зазначений проект дозволить ефективно використовувати досвід міжкультурних зв’язків для соціального та економічного розвитку міста, на практиці реалізовувати інтеркультурне різноманіття населеного пункту, в якому нині мешкають представники понад п’ятдесяти національностей.

До слова, нині в Національній мережі інтеркультурних міст, окрім Сум, значаться також Вінниця, Мелітополь, Павлоград та Прилуки. Перші два готуються до підписання Меморандуму, інші чекають на його текст для ознайомлення та прийняття рішення.

Загалом проект об’єднує понад 80 міст не тільки Європи, а й світу, з-поміж яких Токіо, Монреаль та десятки інших.

Протягом наступних 12 місяців Суми проаналізують роботу міської ради за методикою IСС-індексу і приймуть план на 2 роки, в якому будуть передбачені комунікації, зустрічі, навчальні візити, спільні проекти, обмін досвідом задля інтеркультурного розвитку.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua