"Сумщина вдалася до теплих кредитів"

Олександр ВЕРТІЛЬ
23 червня 2015

Сумщина активно готується до наступного опалювального сезону, акцентуючи на застосуванні альтернативних видів палива та утепленні приміщень.

Нещодавно регіон підписав Меморандум про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків, який розширює програму стимулювання до впровадження заходів з енергозбереження.

Свої наміри об’єднати зусилля задля підтримки населення задекларували Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України, облдержадміністрація, облрада та міські ради.

Ідеться про здешевлення кредитних ресурсів за рахунок бюджетних коштів відповідних рівнів не тільки на придбання і встановлення твердопаливних котлів, а й утеплення стін, підвалів, дахів, облаштування індивідуальних теплових пунктів та засобів обліку, заміну вікон тощо. За словами начальника управління ЖКГ Сумської ОДА Тараса Омельченка, «теплі» кредити зможуть оформити не тільки громадяни, а й ОСББ та житлово-будівельні кооперативи.

Меморандум передбачає й розроблення окремої регіональної програми відшкодування частини відсотків за кредитами або ж внесення змін до вже чинної.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua