"Супердешевий телефон Nokia зможе місяць працювати без підзарядки"

27 лютого 2013

ТЕХНОЛОГІЇ. Nokia анонсувала новий телефон Nokia 105, здатний працювати більше місяця без підзарядки. Інформацію про пристрій компанія виклала на своєму сайті, передає ТСН.

Згідно з обіцянками Nokia, апарат зможе пропрацювати 35 днів (або 842 години) в режимі очікування або 12,5 годин в режимі розмови.

Також цікава ціна пристрою, який в США, Європі та Азії буде продаватися приблизно по 20 доларів. Пристрій буде доступний в корпусах чорного або синього кольору із захистом від бризок.

У телефону буде 1,45-дюймовий екран з роздільною здатністю 125х125 пікселів, 8 мегабайт пам'яті і базовий набір додатків, включаючи ліхтарик, ігри та FM-радіоприймач. У версії для Індії, Китаю, Індонезії та Нігерії буде присутній набір навчальних програм.

Вихід Nokia 105 анонсований на перший квартал 2013 року.

Пристрій не є смартфоном, і, як пояснили представники Nokia на виставці World Mobile Congress 2013, за їх даними, в світі більше 2,7 мільярда осіб, які не можуть собі дозволити смартфон.

З їх слів випливає, що новий телефон орієнтований в тому числі і на цю аудиторію.

Проте, незважаючи на довгий час автономної роботи, Nokia 105 не є рекордсменом. Наприклад, заявлений час роботи випущеного торік телефону Philips X528 становить майже три з половиною місяці в режимі очікування і 30 годин в режимі розмови.

Інший пристрій від Nokia X1-00 працює два місяці в режимі очікування, що в два рази більше, ніж аналогічний показник Nokia 105. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua