"Суспільні хвороби і байкерам болять"

Світлана ГАЛАУР
3 вересня 2011

ФЕСТИВАЛЬ. Три дні у Харкові «робили погоду» справжні відчайдухи. Кілька сотень байкерів з України, Росії та Білорусі рівненькою колоною заїхали на найбільший європейський майдан Свободи. Так у першій столиці розпочався байкерський фестиваль «Мотоgoнево». Тут же, пройшла й виставка їхньої техніки. Як розповів власному кореспонденту «Урядового кур’єра» один з організаторів фесту Андрій Гоголь, байкери прагнуть, щоб якомога більше людей ближче ознайомилися з їхньою культурою і зрозуміли, що вони не такі страшні, як їх малюють. Тобто, показують в американських фільмах.

Шахтар Олександр Пономар захоплюється мотоциклами з раннього дитинства. Фото Світлани ГАЛАУР

— Крім цього, — додає ще один член оргкомітету фестивалю Олександр Абрамов, — байкери вирішили приєднатися до всесвітнього руху боротьби зі СНІДом та привернути увагу суспільства до цієї болючої проблеми. Саме тому в рамках фестивалю волонтери роздавали співвітчизникам засоби контрацепції та різноманітні інформаційні матеріали.

На запитання, чому фестиваль проходить у Харкові, організатори також дали вичерпну відповідь. Саме тут, за їхніми словами, зароджувався байкерський рух і утворився найбільший осередок любителів металевих коней.

Несподівано для багатьох учасників, їхній фест проходив у цьому році за підтримки Департаменту у справах сім’ї, молоді і спорту Харківської міськради. Та, як пояснили її представники, нічого несподіваного тут немає. Фестиваль мав цілком соціальне спрямування, тому й одержав схвалення та належне піклування міської влади.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua