"Сутенер… зізнавався у коханні"

22 лютого 2012

ЖАХ! Працівники міліції Чернігівщини затримали уродженця Донеччини, який вивозив до столиці іншої держави українських дівчат, де примушував їх займатися проституцією. Але перед цим молодик удавав із себе палко закоханого і в такий спосіб притупляв пильність батьків і самої потенційної жертви, зазвичай, з незаможної родини.

Дівчину водив до розважальних закладів, дарував дорогі подарунки, а спільно з батьками полов грядки та обгортав картоплю. Вже через місяць батьки дивилися на такого заможного і працьовитого чоловіка, як на потенційного зятя.

До складу злочинної групи входило троє осіб – сутенер-вербувальник, його землячка та іноземець, який організовував і координував бізнес. Засліплену коханням дівчину чоловік запрошував до себе, де їй обіцялася гарантована робота в офісі і можливість нарешті вирватися із злиднів та сірої буденності.

На даний момент у правоохоронців є інформація про чотирьох вивезених за кордон дівчат, одній з них на той момент було лише 17. Можливо жертв було й більше, але не всі ті, хто постраждав від рук торгівця живим товаром готові згадувати минуле і ятрити старі душевні рани.

Дівчат поселили на зйомних квартирах, постійно за ними наглядали аби ті не втекли. Секс-рабині за день приймали по 4-5 клієнтів, які щедро платили сутенерові за «полуничку», а от нещасним діставалися копійки на косметику і засоби гігієни, навіть на їжу грошей їм не давали, а годували дешевими продуктами з супермаркету.

Згодом до полонянок прийшло розуміння, що треба якнайшвидше викупляти у сутенера свій паспорт і повертатися в Україну. Але новоявлені рабовласники мало того, що вимагали відпрацювати декілька сотень доларів, вони на додачу впровадили цілу систему штрафів за найменшу провину аби дівчата довше залишалися в неволі.

Всіма правдами і неправдами жертви насилля викупили у кровопивців свої паспорти і повернулися в Україну аби за будь-яку ціну покарати сутенера. Вони знали, що час від часу той приїздить за новим «товаром». Дівчата звернулися до УМВС України в Чернігівській області, оперативники одразу почали копіткі пошуки торгівця живим товаром, підключили російських колег. Вивчивши тюремне минуле сутенера, міліціонери вийшли й на нього та невдовзі затримали в Донецькій області. Тепер злочинець перебуває в Чернігівському СІЗО, йому інкримінується стаття 149 ч.2 Кримінального кодексу України – торгівля людьми, а це від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не краща доля і в інших учасників злочинної групи – землячка сутенера померла від передозування наркотиками, а іноземний партнер, який організовував бізнес за кордоном, тепер відбуває покарання у місцях позбавлення волі, – повідомляє центр громадських зв'язків управління Міністерства внутрішніх справ у Чернігівській області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua