"Світ має підтримати корінний народ Криму"

Олег ЛИСТОПАД
18 лютого 2016

Рефат Чубаров закликав світ посилити санкції проти РФ та підтримати корінний народ Криму. «Путін іде дорогою нацистів, — сказав  голова Меджлісу кримськотатарського народу, даючи   оцінку політиці РФ щодо кримчан, зокрема кримських татар. — Так само з репресій проти громадських діячів, громадських об’єднань та підприємств починався Голокост, який вилився у винищення євреїв у Німеччині та окупованій нацистами Європі».

Як приклади недавніх репресій Чубаров назвав шквал обшуків у обійстях кримчан. 11 лютого відбулося 12 таких агресій, наступного дня — ще чотири. Усі — у людей, яких окупаційна влада звинувачує у «порушенні територіальної цілісності РФ». А саме — в організації та/або участі у мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму, який пройшов під гаслом «Крим — це Україна».

Також «прокурор Криму» заявила заступникові голови Меджлісу Нариману Джелялу, що вона передала документи до так званого верховного суду Криму стосовно заборони Меджлісу кримськотатарського народу «як екстремістської організації».

Рефат Чубаров прогнозує, що таку заборону цей псевдосуд ухвалить, оскільки це — виконання вказівок із Москви і логічне продовження путінської політики геноциду. Такий крок поставить під загрозу безпеку як членів Меджлісу кримськотатарського народу, так і регіональних та місцевих меджлісів. Тобто під удар путінської каральної машини потрапляють тисячі найактивніших представників народу. Це один із найближчих кроків та частина загальної стратегії Росії з повного витіснення кримських татар з рідної домівки.

На думку голови Меджлісу, час умовлянь та інших м’яких методів угамування хижацьких апетитів російського агресора минув. Настав час жорстких дій, час посилення санкцій — як політичних, так і економічних. Питання захисту прав 300-тисячного кримськотатарського народу,  інших народів, що населяють півострів, яких примусово загнали в російське ярмо, має розглянути Рада безпеки ООН,  Організація з безпеки і співробітництва в Європі. Воно має стати предметом уваги, а головне — дій, усіх відповідних міжнародних інституцій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua