"Світ засудив сирійські теракти"

11 травня 2012

ГРОМАДЯНСЬКА ВІЙНА. США та ООН засудили криваві теракти в Сирії. У Білому домі закликали не повязувати їх автоматично з діяльністю опозиції. Організація Об’єднаних Націй наполягла на тому, що вибухи тільки підтвердили необхідність якнайшвидшого запровадження мирного плану Кофі Аннана.

«Я рішуче засуджую сьогоднішні атаки в Дамаску. Це насилля, спрямоване проти невинних людей, абсолютно неприйнятне. Ми закликаємо тих, хто в цьому задіяний, з обох сторін, забезпечити нарешті припинення вогню», – сказав Ґідо Вестервеллє, міністр закордонних справ Німеччини, що в цьому році є членом Радбезу ООН.

Інший член Ради Безпеки – Росія – теж засудила насилля, з ремаркою, що його своїми діями спровокували деякі західні країни.

«Наша прихильність винятково мирному врегулюванню кризи через діалог за участю усіх сторін сирійського конфлікту залишається незмінною. Є люди, які намагаються тиснути на нас, щоб змусити змінити позицію. Ми цьому тиску не піддамося», – сказав Сєргєй Лавров, міністр закордонних справ Росії.

Він зустрічався в Пекіні зі своїм китайським колегою. Обидва дипломати, утім, висловили підтримку мирному плану Кофі Аннана та теж наполягли на його якнайшвидшому запровадженні. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua