" Світлофори працюватимуть від сонця"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
21 липня 2015

Щоб забезпечити безперебійну роботу освітлення на дорогах і зменшити використання електрики, на Дніпропетровщині  почали застосовувати новітні технології. Тут уже встановили надійні й дешеві в обслуговуванні перші три світлофори та ліхтарі на сонячних батареях. Ці енергоефективні системи освітлення, кожна з яких заощаджує 400 гривень на місяць, з’явилися в селі Кам’янське Нікопольського району. Всього на встановлення першого дорожнього обладнання на сонячних батареях витратили 120 тисяч гривень, що значно дешевше, ніж традиційні засоби освітлення.

Однак економія — не єдина перевага нових світлофорів та ліхтарів. Вони працюють автономно від електромережі, і їм не завадять будь-які погодні умови.

«Маємо завдання зменшити кількість ДТП та зберегти життя жителів області. Для цього на аварійно небезпечних ділянках доріг встановлюють нові дорожні знаки, які добре видно в темряві. Раніше пішохідні переходи в  Кам’янському не освітлювалися, тому дорожньо-транспортні пригоди були не рідкістю. Експеримент зі встановлення сучасних ліхтарів та світлофорів уже виправдав себе: аварій стало менше. Визначено ще кілька небезпечних ділянок доріг, які планують обладнати подібними системами», — повідомив начальник управління інфраструктури Дніпропетровської облдержадміністрації Тимур Швець. До кінця цього року на Дніпропетровщині заплановано встановити ще 27 комплексних систем освітлення на сонячних батареях. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua