"Світові ціни на пшеницю зростають через негоду в Україні"

21 лютого 2012

ЦІНОУТВОРЕННЯ. Світові ціни на пшеницю, за підсумками торгів у Парижі, зростають. Це відбувається вже третю сесiю поспiль – через побоювання, що несприятливі погодні умови в Україні призведуть до низького врожаю озимих i змусять Київ скоротити експорт зерна. Про це повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Bloomberg. 

«Пшениця з поставкою в травні подорожчала в понеділок на 0,8% – до 211,5 євро за тонну, тоді як контракт, що найбільше торгується, –листопадовий – додав 1,4%, піднявшись до 196,5 євро за тонну», – йдеться в повідомленні.

Під час електронних торгів у вівторок ціни стабілізувалися на досягнутому напередодні рівні.

За інформацією Bloomberg, нині багато експортно-орієнтованих компаній припинили закупівлю продовольчої пшениці на внутрішніх елеваторах України.

Міністерство сільського господарства США (USDA) минулого тижня понизило прогноз експорту пшениці з України в 2011-2012 сільгоспроці до 6 млн тонн з 7 млн тонн.

Нагадаємо, в лютому цього року експорт зерна з України різко зменшився, що пов'язано як із погодними умовами, так і з проханнями Минагропроду зважено підходити до експорту пшениці, стримуючи її відвантаження на зовнішні ринки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua