"Світовий банк інвестує в ЖКГ Харкова"

Володимир ГАЛАУР
17 листопада 2015

Після успішного завершення реалізації проекту з модернізації комунального підприємства «Харківводоканал» Світовий банк має намір продовжити співпрацю з Харківською міськрадою у відновленні інфраструктурних об’єктів міста та готовий вкласти кошти в водоочищення і будівництво заводу з переробки відходів. Про це заявила фахівець і керівник завдання представництва Світового банку Сана Агха Аль Німера під час зустрічі з міським головою Геннадієм Кернесом.

Нині тривають переговори стосовно фінансування сфери поводження з твердими побутовими відходами. Зокрема йдеться про комплексне рішення, яке охоплює будівництво полігону, сортувального заводу та підприємства з переробки в електроенергію газу, що утворюється на полігоні. Сукупна вартість проекту близько 45 мільйонів доларів. За словами фахівців, ідею можливо реалізувати за умови, якщо потрібну суму залучать під 3—5% річних і не менше ніж на 10 років.

У межах співпраці з Україною Світовий банк також позитивно розглядає питання надання коштів для фінансування програми енергозбереження на тепломережах і модернізацію очищення стічних вод в обласному центрі Слобожанщини.

За словами очільника міста, харківські комунальні підприємства, співпрацюючи зі Світовим банком за умовами участі в загальнодержавному проекті, можуть створити алгоритм взаємодії з міжнародними фінансовими структурами, який стане корисним для всієї України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua