"Свої овочі смачніші та дешевші"

11 квiтня 2012

КУПУЙ УКРАЇНСЬКЕ. Реалізацію програми з будівництва овочесховищ та оптових ринків уряд обіцяє продовжити і в цьому році.

Питання соціально-економічного розвитку регіонів та, зокрема, реалізації програми імпортозаміщення, насамперед у сфері продуктів харчування, стали основною темою звіту голів Кіровоградської, Херсонської та Миколаївської облдержадміністрацій перед Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«У ваших областях у першому кварталі зафіксовано значне зростання імпорту. Водночас уряд реалізує програму імпортозаміщення та збільшення внутрішнього виробництва. Саме тому я хочу почути, як реалізується програма імпортозаміщення і розвитку внутрішнього виробництва у ваших областях, що ви для цього робите і яка допомога від уряду вам потрібна», — чітко розставив акценти очільник Кабміну.

Обласні керівники доповіли Прем’єр-міністру про реалізацію держпрограми з будівництва овочесховищ та оптових ринків, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк зазначив, що у Херсоні втричі — до 1 мільйона тонн — збільшено потужність овочесховищ. Це дає змогу гарантувати збереження вітчизняної продукції та стабільність цін.

Його миколаївський колега Микола Круглов поінформував главу уряду, що підписано меморандум із виробниками соків «Сандора» про зменшення імпорту закордонної сировини та її заміну на вітчизняну.

Очільник Кіровоградщини Сергій Ларін розповів про реалізацію програми «Купуй кіровоградське», якою запроваджено замкнутий регіональний цикл виробництва та реалізації харчової продукції,  а також  спрощено доступ до торговельної мережі продуктів харчування саме місцевого виробництва.

«80% населення Кіровоградщини підтримують реалізацію цієї програми. Це дало змогу торік досягти найнижчого рівня індексу споживчих цін за останні п’ять років. «Купуй кіровоградське» — це частина комплексної роботи, спрямованої на підтримку власного виробника», — додав Сергій Ларін.

Микола Азаров запевнив місцевих керівників, що уряд продовжить реалізацію програми з будівництва овочесховищ та оптових ринків: «Питання будівництва овочесховищ, холодильників, теплиць, оптових ринків не знімається у нас із порядку денного. Тому прошу вас зосередити увагу на вирішенні завдань стабілізації цін та насичення ринку овочами і фруктами, чим ми досить успішно займалися в минулому році», — підкреслив Прем’єр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua