"Святкуватимемо День Європи"

17 травня 2012

ЗАХОДИ. 19 травня Україна вдесяте відзначатиме День Європи. Про це у вівторок на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

На Хрещатику традиційно буде побудоване так зване європейське містечко, де кожна країна Європейського Союзу встановить свій намет з національною кухнею та іншою атрибутикою. Напередодні свята також відбудеться низка культурних заходів, зокрема європейський вечір в Національному театрі опери і балету.

Окрім цього, до Дня Європи 18 травня в Дипломатичній академії України пройдуть міжнародні дебати високого рівня «Україна — ЄС: на Рубіконі».

«Цей захід дасть змогу нашим громадянам більше дізнатися про сьогодення Європейського Союзу, про те, чим живе Європа, що таке європейська інтеграція та в чому полягає її зміст», — передає слова Олега Волошина Укрінформ.

До слова, держави-члени Євросоюзу традиційно відзначають День Європи щороку 9 травня. Рішення про святкування Дня Європи було прийняте на Міланському саміті керівників держав та урядів країн-членів ЄС у 1985 році. У 1997—1998 роках до святкування приєдналися країни-кандидати на вступ до Союзу.

Оскільки в Україні 9 травня збігається з Днем Перемоги, День Європи в нашій країні проводиться щороку у третю суботу травня. Минулого року святкування Дня Європи припало на 21 травня. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua