"Свято відзначатимуть і церква, і держава"

15 лютого 2013

ЮВІЛЕЙ. Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко провів нараду з представниками християнських конфесій, присвячену відзначенню в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі. Основна увага була приділена заходам, які проводитимуться спільно з церквами та релігійними організаціями з відзначення ювілейної події.

«Президент України приділяє особливу увагу відзначенню цього визначного ювілею, який повинен стати однією з головних подій в гуманітарному житті країни. Беззаперечною умовою успішної реалізації цього завдання є тісний діалог між державою та церквами і релігійними організаціями на всіх етапах підготовки до свята», — підкреслив Костянтин Грищенко. На думку віце-прем’єра, відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі стане нагодою нагадати про історичну належність України до європейської цивілізації, до спільного простору цінностей, що мають свої коріння в християнстві.

Йшлося також про об’єднуючий характер святкування. Костянтин Грищенко зокрема підкреслив, що українська влада зробить усе можливе, щоб річниця хрещення Київської Русі стала моментом консолідації українського суспільства, чинником єднання світового українства та елементом просування іміджу України як держави з унікальною історичною та культурною спадщиною, повідомляє прес-служба урядовця. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua