28 липня о 19:00 у Києві відбудеться урочистий молебень православних церков із вшанування пам’яті святого рівноапостольного великого князя київського Володимира Великого до 1000-річчя його смерті. У молебні візьмуть участь лише представники православних церков. Про це на брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Однак відбудеться й урочисте засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій задля залучення до вшанування представників нехристиянських віросповідань. А передуватиме цьому урочиста академія у Національній опері. У заходах заплановано участь перших осіб держави, повідомляє УНІАН. Того самого дня у Володимирському соборі Українська православна церква Київського патріархату проведе урочисту літургію та хресну ходу до Володимирської гірки.

Напередодні Українська православна церква Московського патріархату проведе молебень біля пам’ятника князю в Києві, після чого відбудеться хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.