"Таланти збирають з усієї Буковини"

Світлана ІСАЧЕНКО
5 вересня 2012

ЗНАННЯ Й ТУРБОТА. «Ми з вами спільно робимо крок у майбутнє, бо тут вчитимуться майбутні науковці, еліта Буковини і країни», — зазначив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський, вітаючи учнів, їхніх батьків і педагогічний колектив з відкриттям у Чернівцях багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. 

Ця комунальна обласна загальноосвітня школа-інтернат стане на деякий час рідною домівкою для 83 школярів.

«Ідея полягає в тому, щоб зібрати з усієї області талановитих до навчання дітей, які потребують соціального захисту, і дати їм змогу реалізувати свої здібності, — розповідає директор ліцею Марина Семенюк. — У нас здобуватимуть освіту обдаровані діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ті, що перебувають під опікою, з малозабезпечених і багатодітних сімей. Вони опановуватимуть шкільну програму разом із найкращими педагогами за допомогою найсучасніших програм і технічних засобів, щоб потім мати високі шанси стати студентами уподобаних інститутів та університетів, далі розвивати своє природне обдаровання». 

Валерій Хорошковський завітав до школярів з гарним подарунком — бібліотекою навчальної та художньої літератури. Іншим разом пообіцяв привезти ще кілька комп’ютерів. Цілий комп’ютерний клас та інтерактивну дошку подарував ліцеєві голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, зазначивши, що «освітянська галузь перебуває під посиленою увагою крайової влади, оскільки це інвестиції в майбутнє — у розвиток нашого краю і України».

У новому навчальному закладі затишні навчальні й спальні корпуси. Окрім того, тут створено посилену медичну службу, яка опікуватиметься здоров’ям ліцеїстів, а також служби для їхнього юридичного і соціального захисту. Загалом цей заклад є науково-експериментальним майданчиком Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Валерій Хорошковський у рамках своєї робочої поїздки до Чернівецької області також відвідав Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, де виступив перед студентами з лекцією на тему євроінтеграції України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua