"Тарифи «під ковпаком» прокуратури"

16 червня 2011

ПРЕЦЕДЕНТ

Прокуратура Києва розпочала перевірки з питань додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, які надають послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, вимог законодавства у сфері житлово-комунальних послуг при розрахунку, встановленні, погодженні та нарахуванні тарифів.

За першими результатами опротестовано розпорядження КМДА від 17.11.09 №1292 у частині встановлення тарифів та їх структури для будинку №16 на пров. Сеноманському в Києві (ТОВ «ЖЕП «Деснянка»). Документ не відповідає вимогам окремих статей Закону «Про житлово-комунальні послуги» й Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. ТОВ «ЖЕП «Деснянка» при формуванні тарифу на п’ять багатоповерхових житлових будинків не врахувало площу одного із них, внаслідок чого було завищено тариф на послуги ЖКГ для мешканців усіх п’яти будинків. Тобто громадяни чотирьох будинків умовно сплачували за п’ятьох.

Директора товариства зобов’язано провести перерозрахунок та затвердити нові тарифи, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.

Прокуратура підготувала подання до Київської міської державної адміністрації: суб’єктів господарювання, що надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, зобов’язано надати на погодження розрахунок тарифу з відповідним протоколом громадських слухань та визначити єдиний тариф, який використовуватиметься до погодження з КМДА.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua