"Таїнство вінчання"

17 травня 2012

ТАЇНСТВО.  Комусь до вподоби грати весілля восени:  всього вдосталь і  все вимагає довершеності. Та коли білим цвітом буяє весна, у пошлюбленні є своя неповторна таїна.

Тож не дивно, що у період від Великодня до Петрівки  спостерігається весільний бум і щонеділі  сотні пар не лише реєструють свій громадський стан, а й  беруть шлюби у храмах.

На жаль, не всі, хто вінчається у церкві, усвідомлюють важливість такого кроку, радше розцінюють церковний шлюб як данину моді чи  згоджуються на урочистий і дуже красивий обряд  за наполяганням батьків. Не можна сказати, що таїнство в цьому випадку не діє. Господь завжди виконує наші молитви  і благословляє усі подружжя, стверджують  священнослужителі. Питання в тому, наскільки саме подружжя усвідомлює, що з ними відбулося. Адже в таїнстві вінчання Господь дією Святого Духа благословляє двох людей в одне-єдине ціле. Нещодавно цілком усвідомлено зробили цей важливий крок у своєму житті фотокор нашої газети Володимир Заїка і його обраниця Оксана,  ставши єдиним цілим, що не ділиться на твоє й моє. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua