"Театри покажуть класику, але по-новому"

Владислав КИРЕЙ
21 квiтня 2012

ФЕСТИВАЛЬ. Актори десятьох провідних театрів України, близького та далекого зарубіжжя збираються в гості до Черкас на традиційний Міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства», який відбудеться в травні.

— Вже сьомий рік поспіль ми організовуємо це театральне дійство, розповів директор Академічного обласного українського музично-драматичного театру Володимир Осипов. Концепція фестивалю — класика сучасними очима. Розпочнемо з подвійного показу: відкриваємо в приміщенні театру, а потім перейдемо на Соборну площу обласного центру. Брестський театр драми і музики ставитиме «Мрію про Дон Кіхота». Це місце дуже схоже на іспанське, особливо увечері, коли запалюють ліхтарі, переливаються кольорами фонтани. Родзинка цьогорічного фестивалю — показ «Лісової пісні» Львівським театром Л. Курбаса. Вистава не зовсім традиційна. Заради неї приїдуть провідні київські критики.

Театрали обласного центру та навколишніх міст уже з нетерпінням очікують приїзду гостей. На спектакль «Бумеранг» французького театру дю Крі з м. Брів уже замовили 50 квитків. Вистава буде камерною — передбачено лише 200 місць.

 Організатори фестивалю планують розширити географію учасників: цьогоріч нарешті з’явиться очікуваний уже третій рік театр із Грозного, якого чомусь постійно затримували на кордоні.

Фестиваль традиційно закриють шевченківською темою, виставою Сергія Проскурні «Тарас. Слова».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua