"Технопарки залежать від рівня інновацій"

5 жовтня 2011

ПРОЕКТИ. Державний комітет з науки, інновацій та інформатизації готує зміни до Податкового кодексу, спрямовані на стимулювання інноваційної діяльності. Про це повідомив заступник голови Держінформнауки Валентин Чеботарьов. 

«Як свідчить практика, за рік роботи нового Податкового кодексу не зареєстровано жодного нового технопарку. Щоб поновити цю діяльність, ми готуємо зміни до Податкового кодексу: преференції та податкові стимули для інноваційної діяльності — це доручення Президента України Віктора Януковича», — зазначив посадовець.

Брак фінансових ресурсів може бути компенсовано реалізацією точкових проектів у високотехнологічному секторі, передає Укрінформ.

«Я розумію, — продовжив свою думку Валентин Чеботарьов, — що у нас фінансових ресурсів небагато, але щось треба концентрувати і поступово збільшувати державну підтримку наших науковців і винахідників на початковому етапі впровадження результатів їхньої роботи, стимулювати і сприяти створенню «старт-ап» компаній у високотехнологічній сфері». Тенденцію вже намічено. Її слід лише професійно реалізувати. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua