"Темп реформ прискоримо"

16 квiтня 2016

Після затвердження нового складу Кабінету Міністрів його очільник Володимир Гройсман провів телефонні бесіди з віце-президентом США Джо Байденом, Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем і Високим представником ЄС у закордонних справах та політики безпеки — віце-президентом Європейської комісії Федерікою Могеріні.

Джо Байден висловив сподівання, що призначення нового уряду створить необхідний імпульс для прискорення системних реформ в Україні відповідно до програми співробітництва з МВФ та Угоди про асоціацію з ЄС. Він підтвердив солідарність США з Україною та готовність його держави і надалі надавати всебічну підтримку Україні на шляху перетворень.

Володимир Гройсман наголосив на незмінності курсу реформ і зазначив: новопризначений уряд усвідомлює, що необхідно пришвидшити темпи й підвищити якість системних перетворень. І висловив вдячність Джо Байдену за його особистий внесок у підтримку України США.

Мартін Шульц також високо оцінив ефективну двосторонню взаємодію між Верховною Радою та Європарламентом, якою позначився період перебування Володимира Гройсмана на посаді Голови Верховної Ради. У відповідь він почув подяку за практичний внесок Європарламенту в процес зміцнення інституційної спроможності Верховної Ради та запевнення в готовності уряду підтримувати цей процес.

Федеріка Могеріні наголосила на солідарній позиції ЄС щодо підтримки України в подоланні актуальних викликів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

 Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua