"Території повинні мати чіткі стратегії свого розвитку"

3 сiчня 2013

АКЦЕНТ

До 10 січня регіональним органам влади потрібно ухвалити всі місцеві бюджети

Таку вимогу озвучив на всеукраїнській селекторній нараді з керівниками регіонів віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. За його словами, станом на 28 грудня ухвалено всього близько 30 відсотків місцевих бюджетів (3467 з понад 12 тисяч).

Він також закликав знизити видатки на утримання місцевих органів влади і спрямувати бюджетні кошти на розв’язання актуальних проблем громади, розробити чіткі графіки та стратегії розвитку регіонів у розрізі кожного міста. «Для цього мають бути чіткі адресні стратегії розвитку областей в розрізі кожного міста та району. Ми обов’язково зустрінемося з керівництвом кожного регіону, на місці розглянемо плани, які існують, і окреслимо наступні кроки. Це одне із стратегічних завдань на наступний рік. Для цього буде використано кращі світові практики, залучено провідних експертів, — наголосив віце-прем’єр. — Вимагаю активізувати роботу на місцях, працюйте з депутатським корпусом. Переконаний, що не потрібно пояснювати наслідки зриву бюджетного процесу».

Окремо було розглянуто й питання щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами. «Влада має своєчасно і правдиво інформувати громадян про виникнення аварій і строки їх ліквідації, — наголосив Олександр Вілкул. — Люди мають довіряти інформації, що йде від влади. Тому окремо наголошую на своєчасному і правдивому інформуванні громадян про аварії, що виникли, та реальні строки їх ліквідації».

Він також акцентував, що у великих містах під час свят має бути продовжена робота громадського транспорту, зокрема метрополітенів. У цьому контексті керівникам регіонів слід звернути увагу на роботу в святкові дні «швидкої допомоги» та медичних закладів. А після свят — активізувати роботу комунальних служб для своєчасного вивезення побутових відходів.

Окрім цього, йшлося про необхідність розповсюдження на всій території країни практики соціальних патрулів для порятунку від морозів безхатченків. «У всіх містах і районах вже створені спеціальні пункти обігріву. Проте в Україні від переохолодження вже померли 133 людини, більшість із яких не мають постійного місця проживання», — передає слова Олександра Вілкула департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

До складу такої патрульної групи має входити представник правоохоронних органів або працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій, лікар і соціальний працівник. А патруль слід забезпечити автотранспортом.

Комунальним службам віце-прем’єр доручив перевірити системи вентиляції у житлових будинках. «З початку опалювального періоду в Україні через несправність газових приладів сталося 9 випадків, у результаті яких постраждало 40 осіб. Потрібно активізувати перевірку систем вентиляції», — звернувся до присутніх Олександр Вілкул.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua