"Термінал будуватимуть швидко"

17 листопада 2012

ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ. 26 листопада в Україні розпочнеться реалізація Національного проекту «LNG-термінал», що відкриє доступ до світового ринку зрідженого газу. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, виступаючи на саміті Атлантичної ради з питань енергетики та економіки у м. Стамбул (Туреччина).

«Завдяки залученню новітніх технологій роботи проходитимуть швидко. Це буде плавучий завод, до якого підходитимуть танкери, що дасть можливість значно прискорити сам процес будівництва і отримання газу», — сказав він.

Уже цього місяця ДК «Укртрансгаз» починає будівництво газопроводу для підключення термінала до ГТС України.  Першу частину проекту термінала — будівництво плавучої установки для регазифікації і зберігання газу — планується завершити у 2015 р. Це дасть змогу закуповувати до 5 млрд кубометрів газу на рік за цінами, значно нижчими, ніж коштує російський газ. А потенційними постачальниками палива визначено країни Північної та Західної Африки (Єгипет, Алжир, Нігерія), Перської затоки (Катар), Каспійського регіону (Азербайджан, Туркменістан).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua