"«Терориста» знайшли за лічені години"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
20 червня 2012

КРИМІНАЛ. У Дніпропетровську співробітники СБУ встановили автора анонімного повідомлення з погрозами терактів. SМS-повідомлення днями надійшло на телефон довіри Служби безпеки України, оприлюднений для надання громадянами інформації щодо вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

Як повідомили в обласній прокуратурі, SМS було такого змісту (мовою оригіналу): «ВЬІ ОШИБКУ СОВЕРШИЛИ ВВІ НЕТЕХ ВЗЯЛИ МЬІ НАСТОЯЩИЕ ГОТОВТЕСЬ К МАШТАБНОМУ ХАОСУ».

За кілька годин правоохоронці затримали «справжнього терориста» на місці його роботи. Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області,  ним виявився 33-річний житель міста, який працює водієм вантажного електрокара на одному з приватних підприємств. Оперативники знайшли у нього мобільний телефон, з якого той і надіслав погрози. Правопорушник пояснив, що повідомлення написав напідпитку з хуліганських мотивів. Також з’ясувалося, що цей чоловік у квітні минулого року вже «мінував» Центральний залізничний вокзал Дніпропетровська, за що й був засуджений за ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Отже, випробування хуліган не витримав, і знову проти нього порушено кримінальну справу за тією ж статтею  Самарським райвідділом міліції Дніпропетровська. Разом з тим, причетність цього жартівника до вибухів 27 квітня у центрі міста слідство, яке ще триває, не встановило. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua