"Терористів мають покарати"

Павло КУЩ
2 вересня 2015

Багато співвітчизників переконані: адекватною відповіддю на так звану російську весну повинна стати специфічна «українська весна». І під час неї слід саджати не тільки картоплю. Адже громадяни, причетні до розв’язання трагічних подій на Донбасі, мають нести сувору відповідальність у вигляді позбавлення волі. Що є насправді?

За повідомленням прокуратури Донецької області, з початку 2015 року під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочато 1237 кримінальних проваджень щодо злочинів, пов’язаних із сепаратизмом. Після відповідної роботи до суду вже спрямовано 94 кримінальні провадження за відповідними статтями КК України: сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності, терористичний акт, створення терористичної групи чи терористичної організації, створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. «Під час досудового розслідування за кримінальними провадженнями, пов’язаними із сепаратизмом, 78 особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, 5 — домашній арешт та одній особі — заставу. На даний момент у 852 кримінальних провадженнях розслідування тривають, з них 415 особам вже повідомили про підозру», — уточнили в обласній прокуратурі Донеччини.

Зайве казати, що відповідної роботи у правоохоронців вистачає. Наприклад, днями у Тельманівському районі співробітники СБУ затримали коригувальника «ДНР». Ним виявився місцевий житель, який повністю визнав свою провину і дав свідчення. Виявляється, його завербував у червні бойовик самопроголошеної «ДНР» на прізвисько «Вожак», і відтоді злочинець спрямовував артилерійський вогонь на позиції Збройних сил України. Тобто зловмисник став навідником неодноразових обстрілів із гармат російських найманців та місцевих бойовиків сіл Гранітне, Староігнатівка, Новогригорівка, внаслідок яких загинули та зазнали поранень і українські військовослужбовці, і мирні жителі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua