"Тіло останнього невідомого бійця знайшло своє пристановище"

16 сiчня 2016

Кушугумському кладовищі, відкритому для поховання невпізнаних тіл під Запоріжжям після трагедії під Іловайськом, де російські агресори розстріляли сотні наших бійців під час виходу з оточення «зеленим коридором», поховали останки останнього невідомого бійця. Тіло зберігали в запорізькому моргу з літа 2014 року, чекаючи, доки його розпізнають родичі. Не дочекалося. І от в останній шлях героя провели перші особи області, священнослужителі, ветерани АТО та пересічні запоріжці.

— Сьогодні ми ховаємо невідомого воїна, істинного патріота України, — відкрив панахиду заступник обласного військового комісара Михайло Логвинов. — Він, як і ті 117 похоронених поряд бойових побратимів, віддав своє життя, щоб зупинити ворога на сході України. Тож вічна слава героям!

— Ми прощаємося з одним із тих солдатів, яких поки що не змогли впізнати за процедурою експертизи ДНК, — звернувся до присутніх в.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль перед покладанням квітів до хреста на могилі невідомого солдата. — Нині такі могили з прапорами нашої держави можна побачити в кожному куточку України. Разом зі співвітчизниками я чекаю на завершення війни, щоб відродити Україну. Ми не забудемо подвиг цих бійців та подбаємо про їхні родини, бо вони віддали життя за нас з вами та світле майбутнє України.

ДОВІДКА «УК»

Ця могила стала 118-м похованням невідомого солдата на Кушугумському кладовищі. У жовтні 2014-го тут захоронили перших 54 невідомих бійців, які героїчно загинули у зоні проведення АТО. У серпні 2015 року запоріжці прощалися ще із 63-ма невідомими солдатами. На сьогодні впізнано й перепоховано останки 34 бійців — жителів Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей. Три ідентифіковані тіла родичі залишили на кладовищі. Є ще 80 могил невпізнаних загиблих героїв.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua