"Тим, хто шукає роботу, допомагають податківці"

Владислав КИРЕЙ
29 сiчня 2013

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ. Черкаські податківці оголосили 2013-й роком легалізації та працевлаштування молоді. Про це повідомив в. о. голови ДПС в області Володимир Коломієць. Як зазначив Володимир Васильович, торік після податкових перевірок працевлаштовано 2850 найманих працівників. Ці люди тепер одержують зарплату й мають соціальний захист. Легалізовано понад 6,2 мільйона гривень доходів, донараховано майже мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того, майже 1,5 тисячі черкащан, які працювали без реєстрації, взято на облік як приватних підприємців.

— Це нікуди не годиться, коли людина не може забезпечити гідне життя своїй родині за рахунок офіційної зарплати. Кампанія легалізації й працевлаштування молоді спрямована на підтримку громадян, які шукають роботу.

Податківці вже розробили відповідну програму. Заплановано, що навчальні, інформаційні та контрольні заходи відбуватимуться за участю громадських організацій і представників засобів масової інформації. Хід кампанії та її результати широко висвітлюватимуть. Черкащанам, які мають відомості щодо неофіційного працевлаштування, заниження заробітної плати, зарплатні борги, безпричинне звільнення та інші порушення прав працюючої молоді запропоновано обов’язково повідомляти про це на «гарячу телефонну лінію».

Загалом після перевірок роботодавців торік донараховано податку на доходи фізичних осіб 7,7 мільйона гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua