"Торгівля: 50% ВВП України складає експорт наших товарів"

18 грудня 2015

«Україна є відкритою для бізнесу і торгівлі, і буде й надалі реформувати економіку, роблячи її ще більш привабливою для вітчизняного й іноземного бізнесу», – звернулась до учасників 10-ї Конференції міністрів СОТ у м. Найробі (Республіка Кенія) заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська.

Торговий представник України зазначила, що всі є свідками того, як окремі члени СОТ не дотримуються взятих зобов’язань і запроваджують політично вмотивовані обмеження торгівлі.

Вона наголосила, що із часу проведення попередньої Конференції Україна пройшла через серйозні випробування, в тому числі важку економічну та торговельну кризу, спричинену, насамперед, незаконною анексією Криму, військовим конфліктом на сході країни та подальшою втратою виробничих потужностей у зоні конфлікту, а також обмеженнями, запровадженими Російською Федерацією.

Наталія Микольська нагадала, що цього року Україна ратифікувала Угоду про спрощення процедур торгівлі та була запрошена приєднатися до Угоди про державні закупівлі.

«Не зважаючи на труднощі, яких ми зазнаємо, уряд України розпочав і послідовно й рішуче впроваджує важливі внутрішні реформи, спрямовані, насамперед, на стабілізацію макроекономічної ситуації. Оскільки експорт традиційно становить понад 50% ВВП нашої країни, торгівля є та залишатиметься вирішальною складовою подальшого відновлення зростання української економіки», – додала вона.

Пресс-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua