"Торгівля краденим за оголошеннями"

Віктор ШПАК
1 березня 2012

КРІМІНАЛ. Узимку крадіжки на дачних масивах, куди в холодну пору року господарі приїжджають зрідка, набувають масштабів епідемії. Потерпілі про неприємну подію дізнаються цілком випадково і не можуть вказати навіть приблизного часу пограбування. В результаті розшукати крадіїв вкрай складно, що провокує їх на чергові «подвиги».

Підтвердженням може служити приклад 55-річного житомирянина, який навіть додумався продавати викрадені ним речі через… оголошення у місцевій газеті. Саме ця активна «комерційна діяльність» привернула увагу правоохоронців, бо за досить короткий термін чоловік реалізував чимало начебто зайвих у його господарстві електроінструментів, велосипедів, книг, ікон та побутової техніки. Зокрема, одних лише бувших у користуванні телевізорів було продано… 42 штуки!

Однак підозри — ще не докази, а тому правоохоронці вирішили затримати «джентльмена удачі» під час повернення з чергової «справи». Та навіть зупинений із вщерть завантаженим викраденими речами велосипедом, чоловік не втратив самовладання і «щиро» переконував  міліціонерів, що везе додому залишені ним на дачі власні речі.

Як вже з’ясували слідчі, крадій часто відвідував облюбовані ним для «промислу» дачні масиви, через що постійні мешканці вже сприймали його як свого. Викрадені речі чоловік вивозив велосипедом, а інколи навіть складував у закинутих дачах, звідки згодом забирав найнятим автотранспортом. Отож нахабства і самовпевненості злочинцю, який вже притягався до кримінальної відповідальності, не бракувало. Однак, професійні дії житомирських правоохоронців вкотре довели правоту народної мудрості, яка стверджує, що скільки мотузочку не витися, а кінець буде. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua