"Торгові доми відновлять зв’язки"

7 вересня 2012

ПАРТНЕРСТВО. У Києві з робочим візитом перебував заступник Голови Кабінету Міністрів Туркменістану Баймират Ходжамухамедов. З Президентом Віктором Януковичем сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва.

А ось у ході зустрічі в уряді Прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував Туркменістану спростити візовий режим: «Україна має безвізовий режим більш ніж із 40 країнами. Однак у нас досі візовий режим із Туркменістаном. На першому етапі запровадьмо безвізовий режим для бізнесменів, а на другому — обговорімо питання безвізового режиму для наших громадян», — сказав глава уряду.

При цьому міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко зазначив, що візовий режим ускладнює участь вітчизняних компаній у тендерах, які проводять у Туркменістані. Вони проходять упродовж 20 днів, і часом українські бізнесмени просто не встигають отримати візу для участі в них.

Окрім лібералізації візового режиму, активізації торговельно-економічних відносин сприятиме також створення торгових домів — туркменського в Україні та українського в Туркменістані, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Туркменська сторона пропонує українським компаніям узяти участь у тендері на розробку та освоєння нового родовища газу. Тут  Микола Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена у поновленні співпраці з Туркменістаном у паливно-енергетичному комплексі. «На початку 2000-х років у нас було пряме постачання газу, ми брали участь у розвідуванні родовищ. Тоді наші відносини були насиченішими. Нині ми тільки відновлюємо те, що було втрачено, і сподіваюся, що ми його відновимо й розвиватимемо наші взаємовідносини на якіснішому рівні», — резюмував глава уряду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua