"Товарообіг між Україною і Францією збільшився на 37% "

29 лютого 2012

СПІВПРАЦЯ. Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік привітав Надзвичайного та Повноважного Посла Франції в Україні Алена Ремі у Держмитслужбі. Під час зустрічі було наголошено, що товарообіг між Україною і Францією збільшився на 37% та склав майже 2 мільярди доларів.

Ігор Калєтнік відзначив плідну співпрацю відомства з попередником пана Ремі Жаком Фором, з яким вдалося дійти спільної думки з багатьох принципових питань. Ігор Калєтнік висловив сподівання, що взаємодія з новим головою дипмісії Франції в Україні буде не менш ефективною.

Голова Держмитслужби також відзначив співпрацю у правоохоронній сфері між митними відомствами України та Франції. Регулярний обмін інформацією оперативного характеру призвів до цілого ряду серйозних затримань.

У жовтні в Україні пройде Форум високого рівня, у якому візьмуть участь керівники митних відомств усіх країн ЄС та СНД. В рамках Форуму митники України та Франції планують обговорити уніфікацію підходів до здійснення митних процедур, класифікації товарів та подальше посилення боротьби з контрабандою.

Пан Посол зазначив, що задоволений позитивною динамікою економічних відносин між нашими країнами. Але це – лише ще один стимул рухатися далі та збільшувати товарообіг. А відповідно – створювати всі умови для роботи бізнесу. Ален Ремі також відмітив зміни, які відбулися за останні два роки у зв’язку з реформуванням Митної служби.

Також досягнуто домовленості про те, що найближчим часом відбудеться зустріч керівництва Держмитслужби та пана Ремі з представниками французького бізнесу. 

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua