"Товарообіг між Україною та Францією у 2011 році зріс майже на 40 відсотків"

31 жовтня 2011

ПЕРСПЕКТИВИ. Товарообіг між Україною та Францією має тенденцію до зростання, і цього року він збільшився на 38 відсотків та склав 1,5 млрд. доларів. На цьому наголосив Голова Державної митної служби Ігор Калєтнік під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Жаком Фором, який завершив свою трирічну дипломатичну місію, повідомляє прес-служба Державної митної служби

Ігор Калєтнік відзначив, що взаємодія, яку Держмитслужба розпочала з Посольством Франції півтора роки тому, призвела до позитивних наслідків. Зокрема, постійні зустрічі з представниками французького бізнесу дозволили в оперативному порядку вирішувати усі нагальні питання.

У ході зустрічі Ігор Калєтнік висловив сподівання, що взаємодія Держмитслужби з наступником Жака Фора буде не менш плідною. «Є багато напрямків для розвитку співпраці», – зауважив він.

Голова Держмитслужби також наголосив, що більшість товарів, що імпортуються в Україну з Франції, надходять за прямими контрактами та з декларуванням повної вартості, йдеться у повідомлені.

Крім того, Ігор Калєтнік переконаний, що новому рівню двосторонньої взаємодії у митній сфері сприятиме особиста зустріч керівників митних відомств двох країн. Це дозволить зробити новий крок для об’єднання зусиль з тим, щоб митні служби України та Франції якісно виконували свої обов’язки зі стягнення коштів до держбюджету та вживали ефективних заходів з протидії порушенню прав інтелектуальної власності та переміщенню предметів і речовин, які несуть загрозу здоров’ю та безпеці громадян.

Жак Фор подякував Голові Держмитслужби за ефективну та конструктивну співпрацю.«Користуючись нагодою, передаю слова подяки не лише від мене особисто, а й від французької бізнес-спільноти», – сказав він.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua