"Транспорт має бути безпечним"

7 березня 2013

ЗАВДАННЯ. «Міністерство інфраструктури має посилити контроль за дотриманням правил безпеки руху, в тому числі польотів приватної авіації, використання маломірних суден», — заявив Олександр Вілкул під час колегії міністерства, в якій взяли участь очільник відомства Володимир Козак, керівники профільних служб та підприємств.

Зокрема, віце-прем’єр-міністр доручив розробити нормативні акти з питань безпеки руху, польотів, судноплавства, в тому числі: Галузеву програму забезпечення безпеки судноплавства на 2013 — 2015 роки, Програму з безпеки польотів на 2013 — 2015 роки, Галузеву програму забезпечення безпеки руху на автомобільному транспорті на 2013 — 2015 роки.

«Особлива увага також буде приділена залізничним переїздам. Триватиме  робота із забезпечення сигналізацією переїздів з автомобільним та пасажирським рухом», — зазначив Олександр Вілкул, наголосивши на тому, що безпека та комфорт пасажирів та інших учасників руху — це пріоритет розвитку і функціонування транспортної галузі.

Крім того, віце-прем’єр поставив завдання в рамках реалізації програми імпортозаміщення опрацювати можливість виробництва в Україні тих складових дорожнього покриття, що виробляються за кордоном. Зокрема, це стосується бітуму, адже  наразі, за інформацією Укравтодору, щорічно близько півтора мільярда гривень коштує бітум, що закуповується в Білорусі та Росії.

Окрему увагу Олександр Вілкул приділив темі  залучення інвестицій у портову галузь,  яка потребує близько 25 мільярдів гривень капіталовкладень у гідротехніку, наземну інфраструктуру, створення штучних земельних ділянок тощо. Самі порти не в змозі віднайти такі кошти. «Залучення інвестицій у портову галузь сприятиме оновленню портового господарства, збільшенню вантажопотоку та зростанню зарплат працівників портів», — підкреслив віце-прем’єр.

Усі рішення та проекти повинні розроблятися та впроваджуватися відкрито та прозоро — із залученням провідних вітчизняних та міжнародних експертів, з урахуванням інтересів як роботодавців, так і працівників. «У цьому процесі Мінінфраструктури повинно забезпечувати постійний діалог з інвесторами, трудовими колективами та профспілками», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба.

Також урядовець поставив завдання забезпечити у 2013 році тенденцію зростання заробітної плати на залізничному, морському та річковому, автомобільному транспорті, у поштовому зв’язку та дорожньому господарстві.  «Уряд створює можливості для розвитку галузі. Це є основою для появи нових робочих місць, зростання зарплати, підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості підприємств», — сказав Олександр Вілкул. При цьому він зазначив, що, незважаючи на стагнацію світової економіки, галузь утримала показники на високому рівні. У 2012 році галузеві підприємства сплатили 21,3 мільярда гривень податків, що на 570 мільйонів більше, ніж у 2011 році.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua