"Травматизм на виробництві спадає"

23 липня 2011

АНАЛІЗ. У першому півріччі 2011 року загальна кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, зменшилась більш ніж на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Смертельних випадків поменшало на 5%. Про це заявив голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки Олександр Хохотва.

Вугільна, машинобудівна промисловість, агропромисловий комплекс та соціально-культурна сфера були найбільш травмонебезпечними. 74% осіб від загальної кількості травмованих на виробництві в Україні отримали травми на підприємствах цих галузей економіки, з них смертельних випадків — 56%.

За словами Олександра Хохотви, найчастіше травматизм спричиняли елементарні порушення трудової і виробничої дисципліни, технологічного процесу та вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин і механізмів. А якість проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, покликаних діагностувати та своєчасно виявляти професійні захворювання, була незадовільною, повідомляє прес-служба Держслужби гірничого нагляду та промислової безпеки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua