"Травневі свята дадуть десять вихідних"

21 грудня 2012

ГРАФІК. Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про перенесення робочих днів у травні 2013 року. Так, керівникам підприємств, установ і організацій (за винятком органів Пенсійного фонду, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ) рекомендовано перенести робочі дні для працівників з п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними: з п’ятниці 3 травня — на суботу 18 травня; з п’ятниці 10 травня — на суботу 1 червня. Спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні визначає Національний банк України.

Це створить сприятливі умови для святкування 1 та 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих та 9 травня — Дня Перемоги, а також раціонального використання робочого часу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Тож у травні українці відпочиватимуть з 1 по 6 число включно, адже наступного року Великдень припадає на 5 травня, та з 9 по 12 число включно. Отже у першій декаді місяця буде лише два робочі дні: 7 і 8 травня —  вівторок та середа. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua