"Три чемпіони Старого Світу зіграють на лондонській Олімпіаді"

23 липня 2012

ФУТБОЛ. Через три тижні після закінчення футбольного Євро-2012 три чемпіони Старого Світу різних років розпочнуть боротьбу за «золото» Олімпіади в Лондоні, передає УКРІНФОРМ з посиланням на офіційний сайт УЄФА. 

«Для збірної Іспанії – переможниці двох останніх чемпіонатів Європи, першості світу та молодіжного Євро-2011 – це буде перша Олімпіада з 2000 року, коли за допомогою Хаві і Карлеса Пуйоля Фурія Роха завоювала срібло», – йдеться у повідомленні.

Цього разу Хаві у складі не буде, проте в розпорядженні Луїса Мільї є два футболісти, які відзначилися голами у фіналі Євро-2012 – Хорді Альба і Хуан Мата.

Збірна Іспанії виступить у групі D разом із командами Японії, Гондурасу і Марокко. На турнірі, в якому зіграють футболісти не старше 23 років, також представлені ще три європейські країни: Швейцарія, дебютант змагань Білорусь і господиня турніру Велика Британія, яка попереднього разу виступала на Олімпіаді футбольною командою 52 роки тому.

Господарям, яких тренує наставник англійської «молодіжки» Стюарт Пірс, у квартеті А протистоятимуть команди Сенегалу, ОАЕ та Уругваю.

Суперниками швейцарців, у лавах яких є форвард київського «Динамо» Адмір Мехмеді, будуть у групі В збірні Габону, Республіки Корея та Мексики.

Квартет С, окрім білорусів, склали олімпійські дружини Бразилії, Єгипту і Нової Зеландії.

Дві команди з кожної групи вийдуть до чвертьфіналу. Турнір проходитиме з 26 липня по 11 серпня у Глазго, Кардіффі, Ковентрі, Лондоні, Манчестері та Ньюкаслі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua