"Три мети для одного року"

24 червня 2011

ЗУСТРІЧ. Президент Віктор Янукович сподівається на подальшу активну підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

«У нас є велика надія на те, що наші сусіди під час головування разом із нами плідно попрацюють, і ми досягнемо тієї мети, яку ми перед собою ставимо… Безумовно, для нас є найважливішим пріоритетом прискорення інтеграції України до Європейського Союзу. На порядку денному стоять три питання —це лібералізація візового режиму, створення зони вільної торгівлі і підписання Угоди про асоціацію», — сказав глава держави.

Президент нагородив польського урядовця орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня. Високу нагороду Радослав Сікорський отримав «за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, реалізацію міжнародних гуманітарних програм, багаторічну плідну громадську діяльність».

Зі свого боку високий гість запевнив В. Януковича, що й надалі працюватиме на поглиблення українсько-польської дружби та задля успішної реалізації європейської перспективи України.

Польський дипломат також висловив сподівання, що Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписано під час польського головування в ЄС. «Дуже важливо, щоб ми підписали її саме цього року», — конкретизував він.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua